Paulines adoptionsdag

Tänk imorgon är det nio år sedan vår dotter och lillasyster kom till oss. Tiden går så snabbt, kan inte fatta att i sommar fyller hon 10 år!

Jag glömmer aldrig dagen då de ringde från Stockholm och talade om att vår dotter och lillasyster väntade på oss i Sydafrika. Det var på fredagen i vecka 8, jag och barnen var hemma och hade sportlov. De blev så glada att de hoppade i sängen! När Isidor fick se bilden av Pauline på datorskärmen tittade han upp på mig och sa:

– mamma hon bun som ja, ja älskar henne!

Leo var också väldigt glad, han hade så många minnen från resan två år tidigare när vi tog emot Isidor, saker han ville göra igen. Safari var etta på den listan!

Jag och barnen slängde oss på telefonen och ringde Roger som blev chockad eftersom vi skulle få vänta ca ett år och vi bara hade väntat i 1,5 månader och han var också helt inställd på att få en son till. Den kvällen firade vi med hela släkten att Pauline skulle bli del i vår familj.

Tiden fram till resan gick fort! Det var mycket som skulle fixas och ordnas och med en 2,5 och en 7,5 – åring fanns ingen tid att sitta ner och fundera. Frågorna och funderingarna kom när vi väl var på plats i Sydafrika. Vi funderade mycket på hur killarna skulle reagera, Isidor var ju bara 2,5 år men redan då väldigt medveten om hur han såg ut och var han kom ifrån. Leo var 7,5 år och vi fu derade mycket på hur han skulle reagera på att få ännu ett syskon som tog tid.

Jag sov så oroligt den natten innan den 13 mars 2006. Tankarna for fram och tillbaka, det var så mycket frågor. Skulle jag klara av att vara mamma åt tre barn? Skulle barnen tycka om varandra? Hur hade Pauline haft det på barnhemmet? Skulle hon bli ledsen när vi tog emot henne?

Äntligen vad dagen d inne! Vi tog en promenad bort till adoptionskontoret. Väl där fick pojkarna gå en trappa upp och träffa lillasyster för första gången. Isidor tyckte att det var lite läskigt och kom snabbt ner till oss igen. Vi fick sedan höra vilken fin kontakt Leo och Pauline hade fått direkt. Vi har några fina kort där man ser hur Pauline sträcker ut handen och tar tag om Leos finger. De tittar varandra rakt i ögonen. Det var en mycket glad och stolt Leo som kom ner till oss och berättade hur fin hon var lillasyster. När sedan de steg in med henne till oss tog mitt hjärta ett extra slag, hon var så liten och så perfekt. Detta var tredje gången vi fick barn och det var samma starka känsla varje gång. Det är samma känslor so  virvlade upp i mig alla tre gångerna, ingen skillnad att få ett biologiskt barn eller få ett adopterat barn.

När de lämnade över Pauline till mig vände hon sig mot Leo och försökte ta hans glasögon. Hon passade perfekt i vår familj, busig och söt! Isidor satt på Rogers arm och sa min älskade lilla yster!  Han var så noga med att ho0n skulle ha nappen i munnen, hon spottade ut den och han stoppade in den.

Efter en timmes överlämnande tog vi en promenad hem till hotellet som tre barns familj. En mäktig känsla att gå med en nyfådd dotter på magen, en stor son på 7,5 år som pratade konstant och en liten storebror på 2,5 år som ville hålla lilla tjejen i handen och pussa på henne hela tiden. De människor vi mötte måste ha tänkt att vi var en underlig familj.

Leo som stolt storebror sa att han var tvungen att mata henne först för det hade han gjort med Isidor två år tidigare. Han var så stolt när han satt med lilla prinsessan i famnen och matade henne med nappflaskan.

Pauline älskade sina bröder med en gång! Bäst var när de badade i poolen och skvätte vatten omkring sig.

Tänk imorgon har du varit hos oss i nio år! Vi är så glada att vi blev utvalda till just dig!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En sovande prinsessa som ser fram mot sin speciella dag imorgon!

20150312_205052

006R

Förra terminens skolfoto!

Den 13 mars är en lyckodag för hela familjen för då kom du till oss!❤💙💚💛💜💓💖💗💞

Annonser

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.